Skip to content

Chef kok

  • Op locatie
    • Reeuwijk, Zuid-Holland, Nederland
  • Mercatu

Wie zijn wij?

Je stapt binnen en de geuren van verse koffie en heerlijke Italiaanse gerechten komen op je af. ‘s Avonds laat geniet je van een lekker wijntje. Dat klinkt als een fijne mediterraanse vakantie, toch? Niet bij Mercatu. Bij ons is het namelijk je werkplek die voelt als vakantie. Zin om altijd vrolijk naar je werk te gaan? Solliciteer dan nu als Chef kok bij Mercatu, de echte Italiaanse keuken in een modern restaurant gelegen in het schitterende groen van het Reeuwijksehout. 

De keuken is jouw culinaire uitlaatklep en vooral als het om de Italiaanse keuken gaat. Heb je ideeën voor verrassende combinaties van ingrediënten voor een nieuw recept? Test ze uit! Van voorbereiding tot voorraadbeheer en kwaliteitscontrole, je bent de smaakmaker van het team.

Wat ga je precies doen?

In deze rol ben je eindverantwoordelijk voor de keuken van het restaurant en de evenementen. Daaronder valt de (voor)bereiding van de gerechten maar ook de aansturing van de volledige keukenbrigade. Als Chefkok druk je een belangrijke stempel op het culinaire niveau van de zaak. De nadruk van de functie ligt op het coördineren van een zo efficiënt en effectief mogelijk bereidingsproces. Recepten en menu’s worden door jou als Chefkok aangereikt/vastgesteld zowel op basis van je inhoudelijke kennis als inzicht in de markt en marges/prijsstellingen. 


Verantwoordelijkheden

  • Je werkt samen met je team in de keuken en zorgt voor de (voor)bereiding van de gerechten

  • Je geeft leiding aan de keukenbrigade (aanwijzingen en instructies, motiveert medewerkers, verlof en planning werkroosters, mede selecteren van nieuwe collega’s)

  • Je begeleid, stimuleert en coacht medewerkers in het werk en voert gesprekken over functioneren en maakt ontwikkelafspraken

  • Je ziet toe op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden (huisstijl).

  • Je bewaakt het culinaire niveau van de zaak en controleert de uitgaande gerechten op kwaliteit. Waar nodig stuur je het proces bij om tot een optimaal resultaat te komen.

  • Je maakt een inschatting van de te verwachten afzet en maakt plannen voor wat betreft hoeveelheden voor te bereiden producten

  • Je vangt eventuele vragen/klachten van gasten op

  • Je houdt de ontwikkelingen en trends in de markt bij op het gebied van grondstoffen, samenstelling van gerechten, kooktechnieken e.d. en levert inbreng, op de kaart, menu’s, recepten e.d.

  • Je maakt calculaties e.d. en bespreekt afwijkende menu’s voor partijen

  • Je koopt benodigde producten en ingrediënten in en controleert deze op kwaliteit

  • Je zorgt voor de aanwezigheid en beschikbaarheid van middelen en apparatuur en verzorgt/laat het onderhoud daarvan verzorgen.


Functie vereisten

  • MBO niveau 4/HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur aangevuld met SVH-leermeesterdiploma);

  • aantoonbare kennis van alle kooktechnieken;

  • kennis van het inkopen van (dagverse) producten/ingrediënten en (de samenstelling van) de menukaart.

  • Je bent flexibel inzetbaar (weekenden en avonden inbegrepen)

Dit is een functie waarin wij verwachten dat je creatief en kwaliteitsgericht bent ingesteld en natuurlijk met de wisselende werkdruk in de keuken om kunt gaan. Je haalt iedere dag weer het beste uit jezelf en bent pas tevreden als alles op rolletjes loopt en onze gasten een fantastische smaakervaring hebben gehad.


Dit krijg je van ons

Voor al je harde werk krijg je dit van ons terug:

  • Een superleuke baan van 38 uur per week in het gezelligste restaurant van Reeuwijk

  • Een goed pensioen bij PHenC, zodat je op je oude dag nog steeds lekker kunt kokkerellen

  • 20% personeelskorting als je in je vrije tijd bij een van onze zaken komt eten of een drankje komt doen

  • Volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen met trainingen en opleidingen

  • Via Alléo stel je zelf je secundaire arbeidsvoorwaarden samen. Kies bijvoorbeeld voor een sportabonnement of andere leuke kortingen, helemaal passend bij jouw leven en wensen.

Wat kan je verwachten als je solliciteert?

Een reactie binnen 2 werkdagen en een inhoudelijke terugkoppeling binnen 5 werkdagen. Als we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek ontmoeten we je graag onder het genot van een kop koffie op de zaak. Als we hier allemaal een goed gevoel aan over houden kunnen we snel overgaan tot het opstellen van een arbeidsovereenkomst als er een goede match is!

Over Axivate Horeca

Welkom bij Axivate Horeca Group, de organisatie achter enkele van de mooiste horecazaken in de Randstad en Utrecht. Denk aan iconische locaties zoals PK Bar & Kitchen, Stadskasteel Oudaen, Brouwerij Oudaen, Restaurant Rust Wat by Sidney Schutte en Buitenplaats Slangevegt. Iedere zaak heeft zijn eigen unieke identiteit, maar wat ze verbindt, is onze passie voor kwaliteit, gastvrijheid en het creëren van oprechte belevingen. Dit vind je ook terug in ons DNA. Bij Axivate horeca draait alles om een bijzondere ervaring, niet alleen voor onze gasten, maar ook voor jou als medewerker. We willen dat iedereen het beste uit zichzelf en anderen haalt – elke dag weer. Samen zorgen we ervoor dat onze gasten graag terugkomen, dankzij de unieke sfeer, de heerlijke gerechten en onze persoonlijke, authentieke aanpak. Want bij Axivate horeca geloven we dat succes begint met jezelf zijn. Met meer dan 700 collega’s maken wij dagelijks het verschil.

Enthousiast? Solliciteer nu!
Benieuwd naar onze andere openstaande vacatures, kijk dan hier.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar